Toutes les expériences Gevoelens

Mountain bike in Serre-Ponçon, bergtoppen, de Bergen aan de rand van het meer

© Lionel Macaluso - Alps Epic

De eindelooze afdalingen vanaf de mooiste bergtoppen die het meer van Serre-Ponçon omgeven en die eindigen op de randen van het meer of de Durance met daarna een zeker verdiende duik in het water. Dat is  Mountain biken in Serre-Ponçon !! Een bergweg met techniek op hoogte, een ontspannen single track onder de mélèzebomen de rivier langs… waarom kiezen als we zelf het plezier kunnen samenstellen ?

Crevoux_eVTT11 - OTCrevoux

Vreedzame beklimming

 

Groen en blauw.. dat zijn de kleuren die mijn fietsroute bepalen voor deze morgen. Het groen van Mélezebomen, groot en statig  waar ik me, aan hun voeten, voortbeweeg over deze mooie bosweg goed te rijden.  Ze geven me een welkomen afkoeling in de schaduw van hun takken. De blauwe hemel die van de Zuid Alpen, En de vele rivieren die mijn weg afbakenen.

 

Een kleine groep van mountain bikers halen me in met een eenvoud op de piste van Bouche Clauze op de hoogte van Crévoux. Ze praten met elkaar alsof ze een aperitief nemen. Elektrisch , dat heeft een voordeel maar niet voor mij vandaag. Het is met de kracht van mijn kuiten dat ik aankom bij de tunnel van Parpaillon. Ze moedigen me aan en feliciteren me en verdwijnen dan na een bocht. Ik zal ze niet meer zien.

Crevoux_eVTT17 - OTCrevoux
© Le Naturographe Serre-Poncon-08.09.2018-Rando Morgon-64
Crevoux_VTT_Parpaillon3 - OTCrevoux

In het midden van de fauna

 

Het bos maakt plaats voor de bergweiden op 2000 meter hoogte. Dit is het gebied van de marmotten.  Weinig verlegen zonnebaden ze aan de rand van de piste, zich weinig zorgen makend over deze vreemde   wezens op twee wielen… een stukje verder zijn het de koeien die zich bezig houden met het weidegras van de bergen. Ik moet niet vergeten kaas te kopen op de terugweg. Dat moet heerlijk zijn.

Crevoux_VTT_Parpaillon10 - OTCrevoux

In het binnenste van de berg

 

Ik bereik eindelijk de berg van Girabeau maar ga nog enkele kilometers verder om de mysterieuse tunnel van  Parapillon te bezichtigen. 2650 meter hoogte, de pedaalslag wordt korter maar hier ben ik tegenover dit  onwaarschijnlijke gat in de begen. Wat heeft de mens ertoe gebracht zoveel energie te steken in het hakken van een tunnel op deze hoogte. Ik probeer een antwoord te vinden al vooruitsnellend, zeker in het hart van het kunstwerk. De uitgang lijkt verweg, met het licht van mijn zaklamp gai k door de tunnel.

 

Ik ben hier aan de andere kant en wissel van dal en provincie. De Haute Ubaye ziet er, in een oogopslag,  majestueus uit. Italie omarmt me. Ik geniet van de omgeving en draai om. Ik ga terug richting Crévoux en daal vervolgens af op de berg van Girabeau.

Crevoux_VTT_Parpaillon5 - OTCrevoux
DSC01771
DSC01804

Technische afdaling …

 

Zittend in het gras, pak ik de boterham en geniet van het landschap in een stilte die zo krachtig is dat het bijna verontrustend wordt. Vanaf hier lijkt het meer van Serre-Ponçon kleiner … Ik begin me uit te rusten voor de afdaling. Het belooft technisch te worden op dit hooggelegen parcours. Er is net een andere groep aangekomen. Het zijn lokale stamgasten en nodigen me uit om met hen mee te gaan. Ik accepteer graag …

 

Wat een traktatie om deze alpine paden af ​​te dalen, de technische uitdaging wacht op je. De kruising van de treden volgt de obstakels om tussen de rotsen op te rollen. Het pad slingert zich een weg langs de kant van deze dorre en steenachtige zuidelijke helling en bereikt dan een met gras begroeide bergweide en een herdershut. Pauze !!! De machine moet gekoeld worden… En vooral de piloot !!!

VTT au col de Girabeau
JLArmand-VeloVert

… Een speels genoegen.

 

Het vervolg is een stuk makkelijker, de techniek maakt plaats voor het speelse plezier. Het terrein is makkelijker.  De bergweg vervolgt zich op een  stevige envaste ondergrond. Hij speelt met de vorm van het terrein waarmee kunnen slalommen tussen de bomen…. Mountainbiken zoals we graag willen.

 

Wij zijn in het dal van vallon aux Orres  die we met volle snelheid afdalen op een brede makkelijke piste. De plaatselijke bewoners adviseren me verder af te dalen tot aan de Durance, waar we de zwarte grond van St. Sauveur voorbij komen. Erg tevreden met de nieuwe bergwegen laat ik me graag leiden.

JLArmand-VeloVert15085-8323 copie
© Lionel Macaluso - Alps Epic
DSC01858

De richting van de route

 

Na een mooie oversteek naar beneden komen we aan in het dorp Saint Sauveur waar we een adembenemend uitzicht hebben op het dal en het meer van Serre-Ponçon. We vinden snel een single-track die ons leid op een bergkam kaal en zwart. Een soort maanlandschap, gemaakt om te fietsen. Ik volg het spoor van plaatselijke bewoners om mijn weg te volgen en te genieten van dit ongeloofelijke speelterrein wanneer opeens de bergweg een graanveld doorkruist.

We kunnen de aren bijna aanraken. Een kreet van blijdschap weerklinkt in het dal. Ik bedank mijn gidsen.

Les filles jouent

Richting strand !!

 

Nog een paar kronkels door het bos en we zijn eindelijk beneden.  1800 meter als ongeloofelijke afdaling,  een must voor alle Mountainbikers. Ik steek de Durance over op een kleine ijzeren brug.

 

Nog een paar platte kilometers om de benen te ontspannen en hier ben ik weer aan het meer van Embrun waar ik mijn familie terugzie en we samen een welverdiende duik in het water nemen..

 

Les filles jouent

Ontdek onze mooiste bergwegen met onze gediplomeerde begeleiders

Filters 15 resultaten
Interactieve kaart